Digitaal

Onze wereld wordt volledig beheerst door het digitale domein. Zonder cyber is de samenleving waarin wij leven niet meer denkbaar - praktisch alles wordt mogelijk gemaakt door 'eentjes en nulletjes'. Daarin schuilt uiteraard ook een groot risico voor u, uw eventuele bedrijf of organisatie. Wij hebben toonaangevende ervaring op het gebied van cyber security, digitaal rechercheren en data recovery.

Onze dienstverlening

Telefoononderzoek

Het opvragen van telefoongegevens is in de meeste gevallen niet mogelijk. Dit is voorbehouden aan politie en justitie. Wel kunnen wij in veel gevallen uw mobiele telefoons, tablets en of GPS-apparaten uitlezen en hiervan de (gewiste) gegevens inzichtelijk maken.

Momenteel ondersteunen wij zo'n 10.000 verschillende modellen mobiele telefoons, tablets en GPS-appraten. Door de grote hoeveelheden aan mobiele telefoons en hun verschillende versies van de software/firmware en de wekelijkse wijzigingen hiervan stellen wij u graag telefonisch of per mail op de hoogte van de mogelijkheden voor uw toestel. Op die manier heeft u altijd de laatste informatie hierover.

Kijk eerst welk toestel u zelf heeft!

Om u te kunnen helpen is het voor ons van belang om te weten welke merk en type telefoon u heeft.

Bij onze onderzoeken werken wij met de Cellebrite UFED Touch. Hierdoor verzekeren wij u en onszelf dat wij alleen met de allerbeste apparatuur werken. Apparatuur die door overheidsinstanties over de gehele wereld gebruikt wordt om op forensisch verantwoorde wijze gegevens aan telefoons en andere mobiele devices te onttrekken. In het uiterste geval, als een telefoon niet meer benaderbaar is kunnen wij in de meeste gevallen, via een chipoff procedure toch nog gegevens terug halen. Het is zelfs mogelijk om locaties te zien van waaraf is ingelogd voor een verbinding op te zetten. U kunt ons mailen voor een prijsopgaaf.

Digitaal forensisch onderzoek

Digitaal sporenonderzoek op hardware kan van essentieel belang zijn om bewijslast te leveren. Wij kunnen dit voor u uitvoeren. Het is wel van belang dat de hardware niet gecompromitteerd is geweest voor het onderzoek. Anders is het juridisch niet meer te gebruiken. Wij kunnen dit uitvoeren op allerhande opslag media, incl. telefoons en tablets. Wij ondersteunen 10.000 verschillende modellen.

Data recovery

Wij kunnen uw data van een HD, USB, (micro)SD card en Smartphone terug halen door middel van Datarecovery. Of het gaat om foto's, SMS, of Whatsapp-berichten. Alles is terug te halen.

Wanneer u vermoedt dat er sprake kan zijn van dataverlies: STOP. Schrijf op welke handelingen u het laatst heeft uitgevoerd. Onderneem GEEN pogingen om zelf veranderingen aan te brengen in de data of aan de schijf. Neem eerst even contact met ons op voor de prijzen. Dit is afhankelijk van de grootte van het opslagmedium.

Password recovery

Wij kunnen u van dienst zijn met het openen van wachtwoord beveiligde bestanden. Wij kunnen in veel gevallen de wachtwoorden omzeilen, resetten of kraken. Hierna kunt u deze bestanden weer gebruiken. Tevens kunnen we het wachtwoord omzeilen van uw laptop of pc om weer om er weer op te werken.

Rechercheren op het internet

Via het internet is veel informatie te vinden. Het is alleen een zaak van hoe je moet zoeken en analyseren. Niet alle informatie is juist of zuiver. Wij hebben de expertise in huis om wel de zuivere informatie te vinden.

Data wipen

Bij het van de hand doen van uw computer of smartphone is het belangrijk dat uw persoonlijke informatie niet bij anderen terecht komt. Vaak denken mensen dat het in de prullenbak doen van de data voldoende is. Wat men niet weet is dat ook in het register van de software altijd data achterblijft. Dit kunnen onder andere inloggegevens zijn. Met de juiste software is deze data weer terug te halen.

Wij kunnen voor u de harde schijf of smartphone wipen. Hierdoor is na het wipen op geen enkele manier uw data terug te halen. De schijf of smartphone is dan helemaal clean en alle data is verdwenen, ook de software. Hierna kunt u de computer of smartphone rustig van de hand doen, of bij het oud vuil zetten.

Verwijderen van het Politievirus

Bij het politie virus gaat het om de ransomware. Ransomware is kwaadaardige software die de computer 'gijzelt' en de eigenaar geld afhandig probeert te maken. Het politievirus toont een informatiescherm met een melding dat er illegale bestanden zijn aangetroffen. Er zijn ook valse meldingen van Buma/Stemra, de FBI en Anonymous in omloop. Bij al deze ransomware wordt geld gevraagd, meestal € 100 om weer toegang te krijgen tot de computer, bijvoorbeeld via Ukash of Paysafecard. De genoemde boete betalen is geen oplossing. Trap hier niet in: de boodschap is afkomstig van oplichters, die na betaling nog steeds toegang hebben tot de computer. Alleen een antivirusprogramma kan de computer weer schoonmaken. Wij kunnen dit voor u doen. Bij u thuis of bij ons op het bureau. Hierna kunt u de computer direct weer gebruiken.

Contact

+31 (0) 6 10069128 (24/7 bereikbaar)

KvK: 54862604

Alle rechten voorbehouden | Copyright © Falcon Recherche & Advies

website gerealiseerd door:

Woosh Webdesign